НОВИНИ

31.05.2009 г.
31 май – Световен ден за борба с тютюнопушенето
Не на тютюнопушенето
Шумен
31 май 2009 г.
В сградата на РИОКОЗ се проведе обучение на ученици от Професионалната гимназия по икономика по превенция на тютюнопушенето. То бе организирано със съдействието на БЧК – Шумен.

Враца
31 май 2009 г.
Доброволците на БМЧК, съвместно с РИОКОЗ, община Враца, Превантивно информационния център и Областният съвет по наркотични вещества отбелязаха Световния ден за борба с тютюнопушенето.
В организирания конкурс за рисунка на асфалт под надслов „Не на тютюнопушенето” взеха участие 15 ученици от пети до осми клас на СОУ ”Отец Паисий”. Най-добра бе рисунката на Мариус Пита от седми клас. След нея се нареди колективната рисунка на Людмила Петрова, Деница Венциславова, Силвия Петкова и Ивет Финкова от осми клас. На трето място бе отличена рисунката на Клаудия Павлова от шести клас. Всички участници получиха символа за съпричастност в борбата срещу тютюнопушенето - ”Зелена гривна” и други награди от доброволците на БМЧК

Две могили
29 май 2009 г.
Доброволци на БМЧК в Две могили заедно със своите приятели от БМЧК – Русе отбелязаха Световния ден за борба с тютюнопушенето в центъра на града. Три екипа приканваха гражданите да се разделят поне с една цигара, като я поставят в специално направените кутии. Всеки гражданин, пуснал цигара, получаваше гривна или захарна целувка. Всички цигари бяха публично изгорени в центъра на град Две могили.

Силистра
30 май 2009 г.
РИОКОЗ – Силистра, отдел „ООЗ” и Областният съвет на БЧК проведоха информационна кампания „Прегръдка срещу цигара”. Доброволци на БМЧК проведоха своята кампания сред населението на Силистра. Те разпространиха над 400 различни брошуридипляни и флаери, посветени на вредата от тютюнопушенето. Основната част от материалите бяха предоставени от РИОКОЗ.

Добрич
31 май 2009 г.
Доброволци на БМЧК организираха парад "Целувка срещу цигара" в центъра на Добрич. Бяха раздадени 500 целувки, а събраните цигари - унищожени.