НОВИНИ

17.09.2014 г.
Кампания „Топло сърце“
На 18 септември 2014 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. пред сградата на община Мизия ще стартира благотворителната кампания „Топло сърце“, инициатива на посолството на Израел в София, с активното участие на Българския Червен кръст, Организация на евреите в България „Шалом“ и много израелски и български компании.
Кампания „Топло сърце“ предоставя на бедстващите хора инструменти и оборудване за поправяне на щетите по къщите и за ремонтиране на учебни заведения, храни, вода, безалкохолни напитки, детски пособия, както и психологическо обучение за справяне с пост-травматичен стрес.

Във връзка с благотворителната акция от Израел пристигна екип от трима специалисти по обществено здраве, по психология на пост-травматични състояния и справяне с кризисни ситуации, които ще споделят своя опит пред български експерти в София и в Мизия и ще продължат да работят и след заминаването си в координация с българските си колеги.

Също в рамките на акцията „Топло сърце“ лекари от съвместната инициатива на „Шалом“ и Александровска болница „Направи добро“ ще направят очни прегледи и ще предоставят очила на нуждаещите се, а екипи на болница „Медлайн“ от Пловдив, под личното ръководство на директора на здравното заведение д-р Невен Енчев, ще направят профилактични медицински прегледи на хората в града и района. Помощ и грижи ще получат и пострадалите от село Крушовица, а посещението там ще бъде около 13.00 часа на 18 септември.

За акцията в Мизия и района специално ще пристигнат посланикът на Израел в София Шаул Камиса Раз, дипломати от посолството на Израел в София, групата психолози от Израел, председателят на БЧК Христо Григоров и председателят на „Шалом“ Максим Бенвенисти, както и ръководители и представители на фирмите, участващи в акцията.