НОВИНИ

14.08.2014 г.
С благословението на българския Патриарх Неофит
БЧК и БПЦ организират благотворителна акция за пострадалите от наводненията
Българският Червен кръст и Българската православна църква организират съвместна благотворителна инициатива в подкрепа на пострадалите при последните наводнения в страната.

На 15 август 2014 г., в деня на един от най-големите християнски празници Успение Богородично, от 9 до 12 часа доброволци на БЧК с отличителни знаци ще присъстват с дарителски касички по време на тържествената литургия в и около столичните храмове „Св. Александър Невски“, „Св. София“, „Св. Неделя“, „Св. Седмочисленици“ и „Св. Георги Победоносец“, както и в храмовете в градовете: Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пазарджик, Ст. Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев и др.

В Троянския манастир Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, ще отслужи Света Божествена литургия с молебен за благоденствието на българския народ и ще благослови съвместната благотворителна акция. По инициатива и с благоволението на Негово Преосвещенство Сионий, Епископ Велички, игумен на Светата обител дарените средства от миряните за празника на Света Богородица, ще бъдат предоставени на бедстващите в Мизия.

Днес Софийската Света Метрополия изпрати два микробуса с минерална вода и дезинфектанти в помощ на хората в Мизия.