НОВИНИ

08.08.2014 г.
Полевата кухня в Мизия работи с дарени на БЧК продукти и средства
Националният обществен съвет към БЧК разпредели 30 000 лева от набраните по кампанията средства за закупуването на продукти за приготвянето на топла храна.
От вчера, благодарение на тези средства и на продукти, предоставени от дарители на БЧК, откритата в Мизия полева кухня работи

Продължава финансовото подпомагане на пострадалите от наводнението

Националният обществен съвет към БЧК за управление на финасовите средства за подпомагане на пострадалото от наводненията население в страната след последното си заседанието предостави окончателно необходимата сума за подпомагане – 887 915 лева, както следва:
• За Варна – 349 020
• За Добрич – 449 000
• За Велико Търново – 89 895 лева.
В Добрич раздаването на паричните помощи продължава вече трети ден. В населените места на област Велико Търново по график също се разпределят средства за пострадалите. Днес парите си ще получат 51 души от село Дебелец.
Подробна информация за реда на предоставянето на финансовата помощ може да се получи в Секретариатите на областните организации на БЧК в Добрич, Варна и Велико Търново.
Екипи доброволци от структурите на Българския Червен кръст в София, Русе и Видин се присъединиха в помощ на колегите си от Враца, където обстановката продължава да бъде напрегната.