НОВИНИ

29.04.2009 г.
Втора национална конференция по проблемите на възрастните хора
„Солидарност между поколенията – за едно по-добро общество”
В Европейския ден за солидарност между поколенията – 29 април, Българският Червен кръст организира Национална конференция под надслов „Солидарност между поколенията – за едно по-добро общество”. Конференцията беше открита от омбудсмана на Република България Гиньо Ганев и от председателя на БЧК Христо Григоров. Специален гост беше посланикът на Конфедерация Швейцария в България Н. Пр. Томас Фелер.
Участниците от Министерството на труда и социалната политика представиха социалните услуги за възрастните хора в България и новите възможности за развитието им, а представителите на Националния статистически институт информираха за демографските тенденции в нашата страна.
Една от най-важните теми на форума - „Насърчаване на солидарността между поколенията на ниво Европейски съюз” представи Рейчъл Бюкянън от Европейската платформа за възрастните хора. Д-р Надежда Тодоровска – зам.-генерален директор на БЧК, запозна участниците с Платформата на БЧК за работа с възрастните хора.
В конференцията участваха координатори и доброволци на проекта „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права” към програмата на БЧК „Домашни грижи”, представители на държавни институции и партньори на БЧК.