НОВИНИ

22.04.2009 г.
БМЧК отбеляза Международния ден на Земята
С акция „Чистота за обща красота” доброволците от БМЧК отбелязаха Международния ден на Земята – 22 април
Благоевград
22 април 2009 г.
С акция „Чистота за обща красота” доброволците от БМЧК отбелязаха Международния ден на Земята – 22 април. За няколко часа те почистиха любимото място на поколения благоевградчани – парк „Бачиново”, както и единствения пешеходен подстъп към него с петкилометрова алея. Целта на акцията бе да се покаже, че с малко усилие бихме живели в един по-чист свят.

Гулянци
22 април 2009 г.
11 доброволци на младежката организация към БЧК в град Гулянци, Плевенска област, засадиха в двора на СОУ „Христо Смирненски” 11 дръвчета – тополи и липи, осигурени от разсадника към Горско стопанство – Никопол.
На събитието, организирано от малките червенокръстци, присъстваха Митко Нитов - директор на училището, зам.-директорът, учители и ученици. Младежкият клуб на БЧК в Гулянци е основан на 31 март 2009 г. с координатор Владимир Владимиров и 10 членове.

Търговище
22 април 2009 г.
По повод Световния ден на Земята - 22 април, доброволци на БМЧК - Търговище проведоха почистване на един от най-красивите паркове в града – „Борово око”. Много граждани се присъединиха към инициативата, привлечени от примера на младите червенокръстци.