НОВИНИ

18.06.2014 г.
БЧК подпомага деца, пострадали при катастрофи
Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия на Българския Червен кръст предостави финансова помощ на 31 семейства от цялата страна с деца, пострадали при катастрофи. Тази година много от децата, кандидатствали за парична помощ, са с тежки увреждания и травми.
Финансовата помощ е предназначена за лечение и възстановителна терапия на децата, претърпели пътни инциденти. Връчването на средствата на семействата ще се осъществи от областните съвети на БЧК с участието на регионалните структури на другите партньори във Фонда.

По традиция Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст, предоставя помощи два пъти годишно – по случай 1 юни и Коледа.


Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от БЧК, МВР – Пътна полиция, ПБФС, СБА и БФС. През 2008 г. към него се присъединяват и Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциация на вносителите на автомобили, «Здравноосигурителен институт» АД, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Фондация «Приказка за пътя». Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 373 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания след пътни злополуки.