НОВИНИ

09.05.2014 г.
Ден на самоуправлението в БЧК
По инициатива на Български младежки Червен кръст в Секретариата на НС на БЧК и НУЛЦ на БЧК - Лозен се проведе „Ден на самоуправлението”.
Позициите на председател на БЧК, генерален директор на БЧК, заместник генерални директори, директори на дирекции в Секретариата, директор на НУЛЦ на БЧК - Лозен, както и позицията на председател на БМЧК, в продължение на 4 часа бяха заети от изявени доброволци на младежката организация. Замисълът на инициативата е да се популяризира дейността на БЧК и да се даде възможност на младите доброволци да опознаят от първа ръка отговорностите и ежедневните предизвикателства пред ръководството на организацията.

Според председателя на БЧК Христо Григоров денят е преминал успешно, като е показал, че младите хора притежават необходимите качества и талант да ръководят една толкова голяма структура, каквато е червенокръстката. „Спокоен съм, че когато дойде времето, вие, младите хора, ще сте способни да заемете нашите места и БЧК ще остане в сигурни и отговорни ръце.“

Доброволците благодариха на ръководството на БЧК и всички колеги за подкрепата и оказаното доверие. Младежите ръководители споделиха своето задоволство от възможността да преживеят един работен ден на ръководна позиция и считат, че придобитите умения ще им бъдат полезни в бъдеще.