НОВИНИ

25.04.2014 г.
Силви Вартан и деца от Програма „Топъл обяд“ се срещнаха в БЧК
Световноизвестната френска актриса и певица от български произход Силви Вартан беше гост на Българския Червен кръст, придружавана от съпруга си - американския продуцент Тони Скоти, от Теофана Теохарова – зам.-председател на Асоциация „Силви Вартан за България”, от генералния секретар на асоциацията Жан-Марк Сан и проф. Емилия Христова – консултант на асоциацията.
За изключителен принос към хуманитарните каузи на БЧК председателят на организацията Христо Григоров връчи на Силви Вартан едно от най-високите червенокръстки отличия „Медал за човеколюбие“.
Силви Вартан беше лице на две поредни благотворителни кампании по Програма „Топъл обяд“, които осигуриха безплатна храна на ученици в неравностойно положение от цялата страна. За последните 10 години в училищните столове и трапезариите на БЧК са се хранили безплатно над 8 000 български деца - сираци и от социално слаби семейства, които със сигурност точно по тази причина не са напуснали училище. През последните четири години Асоциация „Силви Вартан за България“ е дарила по програма „Топъл обяд“ над 40 000 лева.

„Благодарна съм, че с брат ми успяхме да създадем асоциацията си и с помощта на много доброволци. 30 представители имаха възможност да дойдат в България, да видят страната и какво правим. Благодаря на всички, на г-н Григоров и на неговите колеги, които винаги са ни помагали в осъществяването на нашата дейност.“, сподели певицата след награждаването.

Ученици от столични училища, включени в програмата „Топъл обяд“, благодариха на Силви Вартан, а тя награди с ръчен часовник детето с най-висок успех през учебната година.