НОВИНИ

25.02.2009 г.
Поклонение на Докторския паметник в София
Българският Червен кръст организира традиционната гражданска церемония - поклонение на Докторския паметник в София
Във връзка със 131-ата годишнина от Освобождението на България Българският Червен кръст организира традиционната гражданска церемония - поклонение на Докторския паметник в София на 27 февруари т. г. (петък), от 10.30 часа.
Церемонията ще бъде скромен акт на благодарност към паметта на загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари, които със своята хуманна дейност по време на войната разпространиха в България непреходните идеи на Червения кръст и допринесоха в значителна степен за създаването на нашата организация.
Свещенослужителите от храма “Свети Николай” (Руската църква) ще отслужат панихида в памет на загиналите. Слово за делото на хуманистите ще произнесе председателят на БЧК Христо Григоров. Военни почести ще бъдат отдадени от Националната гвардейска част.
На поклонението са поканени посланиците на Руската федерация, Украйна, Молдова, Белорус, Румъния и Финландия, държавни ръководители, кметовете на София и район “Оборище”, представители на български неправителствени организации, руски землячески дружества, ръководството и медицинският екип на ВМА, партньори на БЧК и други.