НОВИНИ

13.02.2014 г.
„Прегръдката не убива, дискриминацията – да!“
По повод 14 февруари - Световния ден на любовта, доброволците на Българския младежки Червен кръст - София организират мащабна акция, която ще обхване столични училища, университети и ключови места в града.
Oт 10.00 до 12.00 ч. младите червенокръстци ще раздават брошури, презервативи и ръчно изработени валентинки в Студентския град и на територията на столични университети, съвместно със Студентските съвети при Университета по архитектура, строителство и геодезия, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров, Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", Университета за национално и световно стопанство и Медицинския университет, които любезно предоставиха материали за провежданата от БМЧК националната АНТИСПИН кампания.

От 12.00 ч. до 14.00 ч. в парковото пространство на НДК - около паметника "1300 години България", на обособен пункт младежите ще раздват информационни материали, ще организират работилница за валентинки и ще украсят с любовни послания своеобразно "дърво на любовта".

От 16.00 до 18.00 ч. в подлезите на Софийския университет и метростанция „Сердика“ ще има пунктове, на които младите доброволци ще приканват столичани да се включат в тематична викторина, да направят собственоръчно своя валентинка за любим човек или да напишат любовно и антидискриминационно послание за празника. Столичните доброволци ще раздават валентинки, картички, информационни материали, презервативи и добро настроение на софиянци, напомняйки им да се обичат безопасно.

За повече информация: Мария Христова – 0885 64 65 65, m.hristova@redcross.bg