НОВИНИ

21.01.2014 г.
Клиенти и служители на Самекс ЕООД събраха 35 900 лева за деца в беда
Приключи съвместната коледна благотворителна кампания на Самекс ЕООД, представител на веригите KFC, Dunkin Donuts и Nordsee, и БЧК в подкрепа на Програма „Топъл обяд“ в училище.
Служителите във веригите ресторанти за трета поредна година мотивираха своите клиенти и колегите си и набраха 35 900 лв. за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се български деца (сираци, безпризорни, деца на самотни родители и деца от социално-слаби семейства).

Средствата са получени чрез отчисления на процент от продажбата на собствени продукти на компанията и от дарения на клиенти и служители на касите в ресторантите.

БЧК благодари на клиентите, служителите и ръководството на фирмата-партньор за съпричастността и за хуманния жест в подкрепа на деца в беда!


През 2014 г. се навършват 10 години от старта на програма „Топъл обяд”, която се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК. С различни кампании партньорите в мрежата набираме средства за осигуряване на безплатна топла храна на нуждаещи се деца всеки учебен ден. До сега, благодарение на набраните средства от партньори и дарители, над 8 000 български деца от цялата страна са получили безплатен топъл обяд в училище.