НОВИНИ

10.12.2013 г.
Коледни помощи за деца, пострадали при автомобилни злополуки
По традиция, Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст предоставя за Коледа финансова помощ на деца, жертви на пътни инциденти.
Тази година средства за лечение и възстановителна терапия получават семействата на 23 деца от цялата страна, някои от които са с тежки и много тежки увреждания. Това решение беше взето на заседание на Консултативния съвет на Фонд ПТП, в което участваха Христо Григоров (БЧК), Красимир Костов (Пътна полиция – МВР), д-р Диана Димитрова (Министерство на здравеопазването), д-р Дилян Петров (Здравноосигурителен институт), Стефан Хаджиниколов (Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България), Светослав Кръстев (СБА), Владимир Тодоров (Българска асоциация на пострадали при катастрофи), Цветелина Цанева (Асоциация на вносителите на автомобили) и Деян Ангелоев (Фондация “Приказка за пътя”). От създаването си през 2005 г. до сега националният благотворителен фонд е предоставил финансови средства на семействата на 321 деца, жертва на пътни инциденти, за подпомагане на лечението и възстановяването им.

Консултативният съвет на Фонд ПТП се обедини около идеята финансовата помощ на семействата на 6 пострадали деца от плевенска област да бъдат връчени на 14 декември 2013 г. в зала “Гена Димитрова” в Плевен, като по време на срещата ще се проведе разговор на тема “Да опазим децата на пътя!” с участието на представители на МВР - Пътна полиция, Министерство на транспорта, Министерство на образованието, Министерство на здравеопазването, СБА, БЧК и др.

Финансовата помощ на останалите 17 деца ще бъде предоставена на семействата от съответните областни организации на БЧК.

БЧК ще осигури за децата и коледни подаръци.