НОВИНИ

10.12.2013 г.
Среща на партньорите на БЧК по Програма „Топъл обяд“
На традиционна предколедна среща председателят на БЧК Христо Григоров и генералният директор доц. д-р Красимир Гигов отчетоха пред членовете на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК дейностите по набиране на средства и реализирането на Програма „Топъл обяд“ през учебната 2013/2014 г.
Партньорите бяха информирани и за резултатите от активната фондонабирателна кампания, посветена на 135-годишнината от създаването на организацията, проведена съвместно с Българската православна църква, под патронажа на Силви Вартан. Благодарение на усилията и на приноса на всички партньори, от 1 декември 2013 г. в 23 области на страната БЧК ще предоставя безплатна топла храна на 1320 деца – сираци, деца от социално слаби и многодетни семейства, деца на самотни родители.

В срещата, традиционен домакин на която беше хотел „Хилтън, участваха представители на Асоциация „Силви Вартан за България“, Хиполенд, Мтел, Кауфланд, Техносим, Уникарт, Скай Пал, М3 Комуникейшън, в. „Строителство и имоти“, Джи енд Ти Сървисис, училище „Дорис Тенеди“ и Лукойл България.

Председателят на БЧК Христо Григоров връчи почетни грамоти на най-активните партньори в Мрежата във връзка със 135-годишнината на БЧК и за приноса им в подкрепа на хуманните каузи на организацията. Наградени бяха издателство Уникарт, Хиполенд, Мтел, Техносим АД, Кауфланд, Самекс АД, Скай Пал.