НОВИНИ

14.11.2013 г.
Акция по кръводаряване по повод Деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия
С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 26 октомври 2005 година за повишаване безопасността на движението по пътищата в целия свят се отправя призив към правителствата и международната общественост всяка трета неделя на месец ноември да бъде ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. През 2013 година денят е 17 ноември.
Тази година Българска асоциация на пострадали при катстрофи, съвместно с Българския Червен кръст, Пътна полиция - МВР, ДОКНПБДП и СБА ще отбележат световния ден, като обединяват усилията си за организирането на едноседмична кампания за кръводаряване от 17.11.2013 г. до 24.11.2013 г. в Центъра по кръводаряване във Военномедицинска академия (ВМА) и в Националния център по трансфузионна хематология (ул. "Бр. Миладинови" № 112).

Нека си спомним за тези, които не са между нас, да почетем тяхната памет и изкажем съчувствие към семействата им, но и да помогнем на нуждаещите се, като дарим кръв! Да поставим акцент върху спасяването на човешкия живот и намаляване броя на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

Нека заедно - всички институции и участници в движението, с повече воля и упоритост обединим усилията си и от възпоменание към жертвите пристъпим към конкретни действия за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни за всички.

Призоваваме всички граждани, желаещи да помогнат, да се включат в акцията по кръводаряване.

Заповядайте на 17.11.2013 г. (неделя) от 11.00 ч. пред “брояча на катастрофите” на ВМА, където ще запалим свещи в памет на жертвите и ще открием кръводарителската кампания. Ще получите информация за “черната” статистика на “войната по пътищата” и за невинните й жертви.