НОВИНИ

11.11.2013 г.
КРИЗАТА В СИРИЯ
Смъртните случаи в Сирийския арабски Червен полумесец достигнаха 31.
Тази седмица Сирийският арабски Червен полумесец (SARC) потвърди още девет смъртни случая сред своите хуманитарни работници, с което броят на убитите хуманитарни работници на Червения полумесец в Сирия, убити по време на изпълнение на своята хуманитарна дейност достигнаха 31 души. Потвърждението дойде, след като националното дружество успя да възстанови връзката си с два свои местни клона, които бяха откъснати от света поради продължаващите сблъсъци в района.

Наскоро Сирийският Червен полумесец претърпя и още една тежка загуба, когато ясно обозначена негова линейка бе обстрелвана по време на транспортиране на пострадал и бе убит още един хуманитарен работник.

Всички доброволци и служители са носели емблема на Червения полумесец, която съгласно международното хуманитарно право трябва да им осигури защита – за да могат хуманитарните доброволци и персонал да работят, без да се страхуват за своята сигурност и безопасност .

Такова незачитане на емблемата на Червения полумесец не може да продължава.

Червеният кръст и Червеният полумесец призовават всички членове на Международното движение на Червения кръст и Червения Полумесец движение да проявят солидарност със Сирийския арабски Червения полумесец и отново апелира за защита на доброволците и хуманитарните работници в Сирия .

Какво можете да направите:

Подкрепете ни в Thunderclap. Дайте вашия глас за https://www.thunderclap.it/projects/5908-rcrc150-a-call-for-syria?locale=en

Разпространете декларацията на Червения кръст и Червения полумесец: http://www.redcross.bg/news/view.html?nid=16518