НОВИНИ

07.11.2013 г.
БЧК осигурява безплатен топъл обяд за 1320 деца
От 1 декември 2013 г. 1 320 сираци, деца от социално-слаби семейства, с безработни или самотни родители на територята на областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Видин, Габрово, Добрич, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Смолян, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Силистра, Търговище, Хасково и Ямбол ще получават безплатна топла храна всеки учебен ден.
Топлият обяд ще осигури на децата здравословна храна, ще стимулира посещаемостта на учебните занятия, ще ги предпази от дебнещите ги опасности на улицата.

В резултат на реализираната Втора Национална благотворителна кампания „Топъл обяд за нуждаещи се български деца” бяха набрани 127 836 лв. Благородната кауза имаше за цел да се съберат повече средства, за да бъдат подпомогнати максимален брой деца, особено в тежките зимни месеци. Кампанията се проведе в партньорство с Българската православна църква, под патронажа на Силви Вартан и с подкрепата на фондация „Силви Вартан за България“.

За девета учебна година БЧК осигурява безплатна топла храна на нуждаещи се деца от цялата страна. До момента по програмата са предоставени 589 994 обяда на стойност 1 179 988 лв. за над 8 000 ученика.