НОВИНИ

30.07.2013 г.
Доброволци на БЧК раздаваха вода в горещите дни на лятото
Във връзка с летните горещини Българският Червен кръст, съвместно със Столична община, разкри два подкрепителни пункта за раздаване на минерална вода.
София
Докато температурите са над 35 градуса доброволци на БЧК раздаваха вода на столичани в часовете от 14.30 до 16.00 на пилоните на НДК и на пл. „Св. Неделя”.
Пресцентърът на организацията разпространи към медиите и съвети за правилно поведение в жегата. Те са публикувани и на сайта на БЧК.

Видин
Разкрит бе пункт за раздаване на студена минерална вода в крайдунавския парк на града, където стотици видинчани потърсиха спасение от опасно високите температури. Доброволци раздадоха 30 литра вода.

Ямбол
Във връзка с настъпилите летни горещини и необичайно високи температури, БЧК – Ямбол създаде организация за разкриването на подкрепителен пункт за предоставяне на минерална вода и измерване нивото на кръвното налягане. Пунктът бе позициониран на централно място в града, където обикновено се събират възрастни хора и родители с малки деца, но възможностите за осигуряване на течности са недостатъчни.
Граждани и гости на град Ямбол имаха възможност да получат ценни съвети за справяне с летните горещини от представителите на БЧК-Ямбол и да измерят нивото на кръвното си налягане. По този начин организацията направи своеобразно проучване за това как реагира човешкия организъм в летните горещини и нивото на подготовка на гражданите за справяне с високите температури. За повишаване на тяхната информираност бяха подготвени и предоставени тематични информационни брошури .