НОВИНИ

14.06.2013 г.
14 юни - Световен ден на безвъзмездния кръводарител
В централата на БЧК беше отбелязан Световният ден на кръводарителя. За десети път Българският Червен кръст и Националният център по трансфузиология и хематология (НЦТХ) обединиха усилия за превръщането на 14 юни в ден за благодарност към доброволните кръводарители.
В организираната кръводарителска акция се включиха 40 души, 34 от които дадоха кръв след медицински преглед. Сред кръводарителите беше и изп. директор на НЗОК – Пламен Цеков, изп. директор и служители на партньорите ни от УНИКА.

Официални гости на събитието бяха проф. д-р Фани Мартинова – ръководител на Националния център по трансфузиология и хематология, представители на Българския лекарски съюз и началника на кабинета на министъра на здравеопазването – г-жа Милена Велинова.

Председателят на Българския Червен кръст г-н Христо Григоров и ген.директор доц.д-р Красимир Гигов, както и гостите, връчиха награди на изявени дългогодишни кръводарители от страната, а също и колективни награди за принос в доброволното кръводаряване. Кръводарителите и гостите на събитието бяха поздравени от детски хор „Пуканките“ към Двореца на децата.