НОВИНИ

07.06.2013 г.
Екипът на еврокомисар Кристалина Георгиева участва в семинар по водно спасяване
По инициатива на комисаря по Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева Водноспасителната служба към БЧК организира семинар по първа помощ и превенция на водния травматизъм в к.к. Албена.
Еврокомисар Георгиева, заедно с целия си екип, участва активно в еднодневно обучение по водно спасяване. Курсистите бяха запознати с начините за оказване на първа помощ на пострадали във и около водата, както и с програмите на ВСС за превенция на водни инциденти, насочени към различни възрастови групи. В края на курса те демонстрираха придобитите знания в симулативни спасителни акции, съвместно със водните спасители от к.к. Албена.

От борда на червенокръстския спасителен катер „Митрополит Симеон” екипът наблюдава демонстрация по спасяване на бедстващ плавателен съд.

Кристалина Георгиева даде много висока оценка на обучителния процес като каза: „Водното спасяване в структурата на БЧК е на едно много високо, европейско ниво!...”

Г-жа Георгиева остана впечатлена от професионализма и познанията на спасителите и от добрата организация на обучението, като подчерта, че ще се радва да продължи и в бъдеще сътрудничеството си с Българския Червен кръст.