НОВИНИ

03.04.2013 г.
Съобщение до медиите
Имаме удоволствието да Ви поканим на „ЗАКУСКА С МЕДИИТЕ“ на 4 април 2013 г. (четвъртък) от 11.00 ч. в „Бетахаус“ (ул. Крум Попов 56-58, кв. „Лозенец“).

Събитието се организира от Българския младежки Червен кръст във връзка със стартирането на „Механизъм за финансиране на малки младежки проекти“, подкрепящ активни млади хора, които имат идея и план за подобряване на живота в своята общност.

В рамките на „Закуската с медиите“ бихме искали да Ви запознаем с възможностите, които предоставяме чрез механизма, с неговата същност, цели и параметри и с конкретните проекти, които ще бъдат осъществени от младите хора.

По време на събитието ще можете да „закусите“ заедно с координаторите на проектите от цялата страна, които ще разкажат повече за работата си в 4 приоритетни области:
  • Борба с дискриминацията и насърчаване на толерантността и ненасилието
  • Работа с уязвими деца
  • Първа долекарска помощ
  • Здравословно хранене и начин на живот и превенция на зависимости

Очакваме Ви на кафе и кроасани!

Механизмът е част от програма „Партньори за социална промяна“ на Българския младежки Червен кръст, финансирана от Фондация „Велукс“. Той цели да даде възможност на инициативни млади хора да предприемат активни действия, за да решат проблем в тяхната местна общност, като специален е фокусът върху уязвими деца или младежи.
Първият кръг на финансиране стартира в началото на годината. След обявен конкурс за кандидатстване с проектопредложения за младежки проекти, бяха получени 109 такива от неформални младежки групи, както и от клубове на БМЧК от 26 области на страната, а от тях 30% са от малки населени места. От проектопредложенията 17-те с най-добри идеи бяха одобрени.


Вижте по-голяма карта