НОВИНИ

11.02.2013 г.
Председателят на БЧК поздрави отличили се пожарникари
Председателят на БЧК Христо Григоров и генералният директор доц. д-р Красимир Гигов участваха в заключителната церемония на конкурса „Пожарникар на годината“, която се проведе в Централен военен клуб.
И тази година за пореден път най-добрите пожарникари и спасители получиха признание от ръководството на Министерството на вътрешните работи и колегите си. В рамките на конкурса бяха отличени представители на държавната власт, местното самоуправление и членове на доброволни формирования за принос при предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. Христо Григоров връчи част от присъдените награди и се обърна към пожарникарите с думите: „Вашата професия безспорно е една от най-отговорните и рискови. Тя изисква не просто висока квалификация и кураж, а и изключително самообладание, адекватна и бърза преценка, отговорно отношение и навременно действие. Ето защо, наградата „Пожарникар на годината – 2012,” е от изключителна важност за гражданското самосъзнание и общественото развитие на страната”.
Официални гости на церемонията бяха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, зам.-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов, зам.-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев, главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и гости от Република Израел.