НОВИНИ

14.02.2013 г.
Прегръдката не убива, дискриминацията – да!
Викторини, тематични интерактивни игри и информационни материали за Деня на влюбените
Във връзка с Деня на влюбените Свети Валентин утре, 14 февруари, Българският младежки Червен кръст - София организира АНТИСПИН кампания под мотото "Прегръдката не убива, дискриминацията - да!" .
През деня доброволци на БМЧК-София ще раздават информационни материали и презервативи и ще организират тематични викторини за студентите от НБУ и УНСС.

От 11:00 до 16:00 часа със съдействието на програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” и фондация „Инициатива за здраве” на „Моста на влюбените” зад НДК ще бъде разположен мобилен медицински кабинет за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН, като софийските червенокръстци активно ще насърчават столичани да се възползват от предоставените им от мобилния кабинет услуги и да проверят своя ХИВ статус.

Между 16:00 и 19:00 часа на три пункта в столицата (около метростанция "Стадион „В. Левски", при езерото „Ариана" до Орлов мост и до билетния център на НДК доброволците ще раздават брошури, презервативи, антидискриминационни валентинки и ще организират тематични викторини и интерактивни състезателни игри. Няколко доброволци, облечени като купидончета и презервативи, ще промотират безопасната любов.