НОВИНИ

04.02.2013 г.
Година след бедствието в с. Бисер - 32 нови къщи за пострадалите
Председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров и зам.-генералният директор на организацията Василка Каменова се включиха днес в курбан, който жителите на с. Бисер дават за здраве и в чест на избавлението една година след ужасното наводнение, погубило 11 души и оставило без дом няколко десетки семейства.
Незабавно след бедствието БЧК обяви национална благотворителна кампания за набиране на средства за пострадалите. В банковата сметка на БЧК постъпиха общо 2 320 715 лв., като 1 000 000 лв. от тях са дарение от ПП ГЕРБ, 294 291 лв. са набрани от кампанията на Българската национална телевизия, а 1 026 424 лв. са дарени от корпоративни и индивидуални дарители.

БЧК инициира създаването на Обществен съвет за управление на финансовите средства, в който участваха представители на държавните институции, местната власт, медиите и мобилните оператори. Общественият съвет към БЧК взе решение да се построят къщи за най-пострадалите от наводнението.

На 26 юли 2012 г. бяха изградени първите десет къщи в с.Бисер. В момента 32 нови къщи в селото са готови, построени с набраните от БЧК средства.