НОВИНИ

18.01.2013 г.
Самекс ЕООД събраха 29 886 лева за програма „Топъл обяд”
Приключи съвместната коледна благотворителна кампания на Самекс ЕООД и БЧК, която се реализира в периода 6 декември 2012 г. - 3 януари 2013 г.
За втора поредна година двете организации обединихме усилията си с цел да наберем средства за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се български деца (сираци, безпризорни, деца на самотни родители и деца от социално-слаби семейства).

Благодарение на невероятните служители в ресторантите на KFC, Нордзее и Dunkin’ Donuts, набраните тази година средства от клиенти на заведенията са 19 500 лв., а 7 700 лв. са дарение от самите Самекс ЕООД. За пръв път в кампанията се включи и фирма Пилко – Разград (даставчик на пиле) с принос от 2 686 лв.

Общата набрана сума от благотворителната кампания тази година е в размер на 29 886 лв.

БЧК благодари на клиентите, служителите, ръководството и фирмата-партньор на Самекс ЕООД за хуманния жест и за възможността заедно да реализираме това благородно начинание – да помогнем на деца в беда!


Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК от 8 години. С различни кампании партньорите в мрежата набираме средства за осигуряване на безплатна топла храна на нуждаещи се деца всеки учебен ден. До сега благодарение на набраните средства от партньори и дарители, над 7 000 български деца от цялата страна са получили безплатен топъл обяд в училище.