НОВИНИ

14.12.2012 г.
Коледни помощи за деца, пострадали при автомобилни злополуки
По повод наближаващите Коледни и Новогодишни празници, Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст ще подкрепи с парични помощи семействата на 55 деца, жертви на „войната” по пътищата.
Пострадалите 11 деца от област Варна ще получат финансовите средства, предназначени за долечение и възстановяване, на 15 декември 2012 г. (събота) от 14.30 часа в Артсалона на Радио Варна. БЧК ще ги зарадва и с коледни подаръци.

Гости на благотворителната проява ще бъдат председателят на БЧК Христо Григоров, областният управител на Варна Коста Базитов, директорът на ОД „Полиция” – Варна, комисар Тодор Иванов, представители на партньорите на Фонда.

Каним Ви да се присъедините към хуманната инициатива на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст.

Децата от другите области на страната, определени от Консултативния съвет на Фонда за подпомагане, ще получат финансовата помощ от областните организации на БЧК.Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от Българския Червен кръст, МВР – Пътна полиция, Професионалната българска футболна лига, Съюза на българските автомобилисти и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединиха и Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциацията на вносителите на автомобили и Здравно-осигурителният институт. Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 308 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.