НОВИНИ

29.09.2012 г.
Национално състезание „Пътен полицай на годината 2012”
Двадесетото юбилейно издание на Националното състезание "Пътен полицай на годината" се проведе под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.
В него участваха 59 пътни полицаи от цялата страна. Организатори бяха Главна дирекция "Национална полиция" и Областната дирекция на МВР – Велико Търново, с традиционното съдействие на Съюза на българските автомобилисти и Българския Червен кръст. Като гости бяха поканени ръководни служители от структурите на пътната полиция в Гърция и Румъния.
Надпреварата откри зам.-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев. В провеждането на състезанието от страна на БЧК участие взеха д-р Надежда Тодоровска – зам.-генерален директор, д-р Живка Димитрова – началник отдел „Здравна политика и първа помощ”, д-р Пенчо Пенчев и Маргарита Котева от дирекция „Социална и здравна политика” към Секретариата на НС на БЧК, служители и доброволци от ОС на БЧК във Велико Търново.
Престижната титла „Пътен полицай на 2012 г.” завоюва младши автоконтрольор Момчил Григоров от сектор „Пътна полиция” – Габрово, който събра най-голям брой точки от всички дисциплини. На официална церемония наградата му връчи областният управител на В. Търново проф. д-р Пенчо Пенчев.
Момчил Григоров има 5-годишен стаж в „Пътна полиция”. Участва за четвърти път в състезанието. Печелил е призът „Полицай на годината” и през 2010 г., а миналата година се е класирал първи в дисциплината „Оказване на долекарска помощ на пострадал при пътнотранспортно произшествие”. Втори в индивидуалното генерално класиране е полицай Васил Бакалски от ОД на МВР - Смолян, третото място остана за полицай Йордан Петков от ОД на МВР – Ловеч.
Първо място в генералното класиране при отборите спечели отново тимът на „Пътна полиция” – Габрово. След тях се наредиха отборите на ОД на МВР – София и Смолян.
Първо място в дисциплината „Първа долекарска помощ“ бе присъдено на автоконтрольора от СД на МВР – София, Лъчезар Близнаков, второто място зае Николай Мансарлийски от ОД на МВР - Ямбол, а третото - Светослав Дяков от ОД на МВР - Търговище.