НОВИНИ

18.09.2012 г.
ПП ГЕРБ връчи дарение на БЧК
Средствата са в подкрепа на благотворителната кампания на БЧК за осигуряване на подслон през зимата за бедстващите в област Перник
Зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ г-н Цветан Цветанов връчи на председателя на Българския Червен кръст г-н Христо Григоров договор за дарение на стойност 700 000 лв. от ПП ГЕРБ в подкрепа на обявената на 11 септември Национална благотворителна кампания за осигуряване на подслон за най-пострадалите от земетресението в Пернишка област. Кампанията цели да подпомогне усилията на държавната и на местната власт за преодоляване на последствията от земетресението в региона и последвалите вторични трусове. Преди наближаващата зима с набраните средства от кампанията ще бъдат изградени сглобяеми къщи за останалите без дом жители на областта.

ПП ГЕРБ дарява за втори път средства за пострадалите от трусовете в област Перник. Първите 300 000 лв., постъпили по сметката на БЧК през юни, вече са предоставени на нуждаещите се.

Националната благотворителна кампания на БЧК набира средства чрез:
  • SMS на 1255 за всички мобилни оператори /цена 1 лв./
  • По банкова сметка за набиране на дарения: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД, BG49UNCR70001519722244, UNCRBGSF

Г-н Цветанов изказа благодарност за активността на БЧК и за адекватната му реакция по време на бедствия. Председателят на БЧК Христо Григоров информира за постигнатите резултати от кампанията в подкрепа на пострадалите от наводнението в с. Бисер и за хода на кампанията в подкрепа на бездомните в Перник.