НОВИНИ

01.08.2012 г.
Почетни грамоти за доброволци и служители на БЧК
Доброволци и щатни служители на организация та бяха удостоени от Националния съвет на БЧК с почетни грамоти и благодарствени адреси
Бургас
24 доброволци и щатни служители на областната организация в Бургас бяха удостоени от Националния съвет на БЧК с почетни грамоти и благодарствени адреси за положения 36-часов доброволен труд в полза на уязвимите лица, преживели шока и ужаса от атентата на летище Сарафово. Грамотите бяха връчени в присъствието на представители на бургаските медии от Ясен Сливенски, директор на дирекция „Мениджмънт на бедствията” в Секретариата на НС на БЧК.
„Да си червенокръстец е въпрос на осъзнатост, да си червенокръстец е усещане за мисия, да носиш жертвоготовността в себе си. Това се случи с доброволците и щастните служители на БЧК-Бургас още в първите минути от обаждането, което получиха. С твърдост и непоколебимост, под знака на Червения кръст, те се притекоха на помощ, без да знаят къде и какво се е случило. Те тръгнаха чинно и с вискоко осъзнато чувство на дълг към Мисията на Червения кръст.
Сърдечни благодарности и дълбока признателност на всички доброволци и щатни служители на БЧК-Бургас. Вашата вярност и вашето приятелство са особенно ценни за нас – каза Виолета Радева, директор на Секретариата на Областен съвет на БЧК – Бургас по време на церемонията по връчване на грамотите.


Ямбол
Националният съвет на БЧК удостои шестима доброволци и служители на Ямболската червенокръстка организация с почетни грамоти във връзка с участието им в дейности по подпомагане на колеги и доброволци от БЧК-Бургас и на останалите специализирани екипи, работили на терен след терористичния акт срещу израелски туристи на летище Сарафово. Четирима от наградените са членове на Доброволния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи към БЧК-Ямбол, учреден преди няколко месеца. Наградите бяха връчени от директора на дирекция "Мениджмънт на бедствия" на БЧК Ясен Сливенски.
На официална церемония в залата на БЧК бе прочетен поздравителен адрес от председателя на БЧК Христо Григоров и генералния директор доц. д-р Красимир Гигов с благодарности към ямболските доброволци. Те получиха задочно поздрави и от Анита Ундерлин - директор на зона „Европа” на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец.
На събитието присъстваше и д-р Антоанета Антонова - председател на Областния съвет на БЧК-Ямбол.


Варна
На 1 август т. г. в сградата на ОС на БЧК се проведе среща с доброволци и служители на областната червенокръстка организация, взели участие и оказали логистична помощ и подкрепа на пострадали по време на терористичния атентат на летище Сарафово. На срещата бе поканен и Момчил Трандев, който пръв се притече на помощ на пътниците от наводнения автобус № 31А при инцидента в района на сп. „Почивка”. Директорът на дирекция „Мениджмънт на бедствията” Ясен Сливенски връчи благодарствени адреси на участниците от името на националното ръководство на Българския Червен кръст. По време на срещата доброволците споделиха своите преживени истории.