НОВИНИ

06.07.2012 г.
Доброволци и служители на БЧК помагат в горещините
Във връзка с високите температури през последната седмица и обявеният код „оранжево” за цялата страна, Българският Червен кръст разкри подкрепителни пунктове в някои от големите градове, където щатни служители и доброволци на организацията раздават на гражданите минерална вода, дават указания и съвети за правилно поведение по време на жегите. В някои области на нуждаещите се измерва и кръвното налягане.
Столичната организация, в партньорство със Столична община, раздава бутилирана минерална вода на три пункта: метростанция Национален стадион „Васил Левски”, пилоните на НДК и пл. ”Св. Неделя“. Пунктовете ще работят до края на юли в часовете от 13.00 до 15.00.
Във Варна БЧК разкри пункт в своята гарова служба. Във Видин доброволците раздават вода от 13.30 до 16.30 часа пред сградата на БЧК. Пункт за раздаване на вода и мерене на кръвното налягане е открит и в Крайдунавския парк на града от доброволци на БМЧК.
Пред сградите на БЧК в Плевен, Пазарджик, Търговище, Силистра, Хасково и Шумен също са разкрити временни пунктове за раздаване на минерална вода. БЧК – Пловдив е разкрил своите пунктове пред сградата си, на гарова служба и пред Социалния дом в града. В Стара Загора местата за раздаване на минерална вода са в гаровата служба на организацията и пред офиса на БЧК. Във Велико Търново и Кюстендил пунктовете са пред сградата на общината, а в Сливен – на централната улица. В центъра на Ямбол също са разкрити два пункта.
Общо в страната БЧК е разкрил 21 пункта.