НОВИНИ

05.07.2012 г.
FACE 2012
Европейската конвенция по първа помощ (FACE) е форумът, на който червенокръстките дружества от цяла Европа ежегодно обменят опит в областта на първата долекарска помощ, „сверяват часовниците си“ по отношение на най-новите правила, техники и последни въведения в областта.
По време на събитието се провежда и състезанието, в което отбори на дружествата-участници имат за задача да покажат уменията си за оказане на адекватна помощ на пострадали при инсценирани инциденти.
И тази година отборът на БЧК участва със силен спортен дух за достойно място в класацията на FACE. Маршрутът на състезанието бе дълъг 8 километра и се състоеше от 28 пункта. 13 от тях бяха ситуации по първа помощ, а останалите - забавни игри, тест за червенокръсткото движение и пунктове за почивка. Българските младежи не показаха умора и дадоха всичко от себе си в надпреварата. Не на един пункт те бяха сред най-добре представилите се и печелеха симпатиите на съдии и статисти. Българите се класираха на седмо място, а за пета поредна година са най-добри в индивидуалните ситуации, свързани с кардиопулмоналната реанимация. Отборът благодари на всички за подкрепата и помощта по време на подготвката за състезанието.
Първото място във FACE 2012 зае отборът на Италия; на второ място се класира Австрия, а на трето е Армения.