НОВИНИ

12.04.2012 г.
Американският посланик връчи дарение
Американският посланик връчи на председателя на БЧК дарение от правителството на САЩ за подпомагане на пострадали при бедствия
В Централната складова база на БЧК в с. Лозен се състоя официална среща на председателя на БЧК г-н Христо Григоров с Н. Пр. г-н Джеймс Уорлик – извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България. В срещата участваха и г-н Ерик Алекзандър – генерален консул на САЩ в България и доц. д-р Красимир Гигов – генерален директор на БЧК.

Гостите връчиха дарение, закупено благодарение на предоставените 50,000.00 (петдесет хиляди) щатски долара от правителството на САЩ чрез Отдела за помощ при бедствия в чужбина на Американската агенция за международно развитие (USAID) c цел подпомагане на хуманитарните действия на БЧК в помощ на пострадали при бедствия. Дарението е жест на солидарността и хуманитарното сътрудничество на правителството и народа на САЩ към хората и правителството на България.

Участниците в срещата и журналистите имаха възможност да разгледат закупените с дарените средства технически съоръжения за действие в условията на бедствие според волята на дарителя – мотогенератори, надуваеми лодки, помпи и др.


Фотогалерия >> mb_gallery37