НОВИНИ

06.04.2012 г.
“Дарете кръв, дарете живот от себе си!”
С акция в деня на големия християнски празник Цветница - 8 април, в страната продължава пролетната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.
Тази година инициативата е под надслов „Запалете свещичка, подарете живот!”. Кампанията се организира от Българския Червен кръст, Министерство на здравеопазването и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), с благословията на Негово Светейшество Патриарх Максим.
В София акцията се провежда с подкрепата на Столична община, Военномедицинска академия (ВМА), Софийска света митрополия, Богословски факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, Енорийски център „Покров Богородичен”. Подвижни екипи на НЦТХ и на ВМА ще бъдат на разположение на кръводарителите от 9.00 до 14.00 часа във временните пунктове за кръводаряване, разположени в непосредствена близост до столичните православни храмове:
  • “Света Неделя” – в сградата на Богословския факултет;
  • “Свети Георги” – в сградата на Първи стоматологичен център, ул. “Хан Аспарух” №9;
  • “Свети Седмочисленици” – в 6-то ОУ “Граф Игнатиев”, ул. “6 септември” №16;
  • “Покров Богородичен” (зад хотел “Родина”) – в енорийския център на църквата, ул. “Георги Делчев – Зографина” №2;
  • храм-паметник “Св.Александър Невски” – в мобилен пункт (микробус) на площада пред храма.


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Молим Ви да информирате обществеността за местоположението на пунктовете за даряване на кръв в столицата и да призовете гражданите за участие в акцията.

Каним ви на Цветница - 8.04.2012 г. (неделя), от 9.00 до 14.00 ч. да посетите пунктовете за даряване на кръв и разчитаме, че благородната и хуманна инициатива ще бъде отразена от Вашите медии.