НОВИНИ

15.02.2012 г.
Американското правителство подкрепя кампанията за набиране на средства за пострадалите от наводненията
Днес по банковата сметка на БЧК за пострадалите от наводненията беше получено дарение от правителството на Съединените американски щати в размер на $ 50 000 (73 650 лева), обявено още през изминалата седмица.
То е направено след искане на посолството на САЩ у нас до Американската агенция за международно развитие.
Договорът за дарение бе връчен лично на председателя на БЧК Христо Григоров на официална среща, състояла се на 13 февруари. Организацията изпрати специално благодарствено писмо до дипломатическата мисия на САЩ у нас.
Общата сума, набрана до момента за подпомагане и възстановяване на щетите от наводнението от 6 февруари т. г. в с. Бисер, Хасковска област е 394 118 лева.
Хиляди хора продължават да даряват както по банков път, така и онлайн чрез сайта на БЧК www.redcross.bg.
Многобройни са и дарителите чрез SMS на кратък номер 1255 за всички мобилни оператори и на пряк телефонен номер на Виваком - 0 900 5 1255.
Българският Червен кръст благодари на всички средства за масово осведомяване, които подкрепиха нашата кампания и станаха важен мобилизиращ фактор за съпричастността на хората в България.
БЧК изразява своята дълбока благодарност и на гражданите и фирмите, които дариха средства и продукция и помогнаха на пострадалите в този труден момент, както и на мобилните оператори, предоставящи без печалба възможността да бъдат набрани средства за кампанията.