НОВИНИ

10.02.2012 г.
С още един номер ще се набират средства за пострадалите от наводнението в Хармалийско
„Виваком” предостави за кампанията на БЧК пряк номер 0 900 5 1255.
Клиентите на оператора могат да дарят средства за пострадалите от наводнението в Харманлийско чрез обаждане на този номер, който ще бъде активен от 11 февруари до 9 март т. г. Цената на едно обаждане е 0.99 лв. без ДДС.
Продължава набирането на средства и чрез празен SMS на кратък номер 1255 за всички мобилни оператори. До момента в M- Tel са постъпили 76 345 SMS-a, а в Globul – 57 167. Виваком ще предостави актуални данни за набраните средства в началото на идната седмица.
По банковата сметка на БЧК в полза на хората от засегнатия район до 10.00 часа на 10 февруари са постъпили 208 917 лв. Тази сума не включва дарението на САЩ, което възлиза на $50 000.
Всички средства, събрани от кампанията, ще бъдат разпределени съобразно оценката на щетите и нуждите, която извършва кризисният щаб с участието на БЧК. Както вече ви информирахме, за разпределението ще бъде учреден обществен орган и с представителство на медиите.
Българският Червен кръст благодари на всички средства за масово осведомяване, които подкрепиха нашата кампания и станаха важен мобилизиращ фактор за съпричастността на хората в България.
БЧК изразява своята дълбока благодарност на гражданите и фирмите, които дариха средства и продукция и помогнаха на пострадалите в този труден момент, както и на мобилните оператори, предоставящи без печалба възможността да бъдат набрани средства за каманията.