НОВИНИ

09.02.2012 г.
Българската федерация по ски направи дарение на БЧК
Днес в Музейната зала на БЧК се състоя церемония по връчване на дарение от Българската федерация по ски.
Федерацията направи дарение от топли зимни екипи (якета, клинове, пуловери, ръкавици, анцузи) за подпомагане на пострадалите от наводненията в Харманлийско и за спасителните екипи на Българския Червен кръст, които работят в засегнатите райони.
Дарението беше връчено от председателя на Федерацията Цеко Минев, който обяви, че Федерацията ще дари на пострадалите чрез БЧК и 50 % от приходите от билети по време на четирите старта на Световната купа в Банско.
Дарението беше прието от председателя на Българския Червен кръст Христо Григоров, който сподели, че до момента по обявената банкова сметка на БЧК са постъпили 173 400 лева. В тази сума не са включени постъпленията чрез SMS. Очаква се превод и на финансовата помощ от САЩ (50 000 ЩД), обявена от Н. ПР. Дж. Уорлик. Набраните средства са предназначени за подпомагане на засегнатите и възстановяване на тяхното имущество. В най-скоро време БЧК ще учреди Обществен съвет с участието и на представители на медиите, който, според експертните оценки, направени от екипите на БЧК и Националния кризисен щаб, ще разпредели дарените средства по най-справедлив и прозрачен начин и ще отговори адекватно на нуждите на хората.
Кампанията на БЧК продължава. Организацията набира средства по обявената банкова сметка:
Български Червен кръст
Уникредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
Средства могат да се дарят и чрез празен SMS на кратък номер 1255 за всички мобилни оператори, както и онлайн на сайта на БЧК - www.redcross.bg.