НОВИНИ

26.01.2012 г.
БЧК ПОДПОМАГА ШОФЬОРИ И ПЪТНИЦИ В ОБЛАСТ РУСЕ
Екип на БЧК Русе, в координация с областния кризисен щаб, предоставя храна и топли напитки на водачите и пътниците в автомобилите, изчакващи почистването на пътищата от снегонавявания

Във връзка с усложнената метериологична обстановка вследствие на обилните снеговалежи и силния вятър и изпълнявайки задълженията си според Националния план за действия при бедствия, екип на БЧК Русе е осъществил нощна акция за подпомагане на пътуващите в автомобилите, изчакващи почистването на моста на р. Дунав. В 3 часа през нощта топли напитки и храна са получили както водачите и пътниците в автомобилите, така и екипите на службите по снегопочистването, полицията и Пожарна безопасност и защита на населението.
В момента екипът на БЧК Русе пътува към кризисния център в с. Базън, оборудван от БЧК със завивки, продукти от първа необходимост и отопление, обслужващ пътя Русе – Разград, след което ще се отправи към кризисния център в с. Две могили, обслужващ пътя Русе – Бяла. Има готовност за предоставяне на най-необходимото за пътници и водачи в изчакващи снегопочистването автомобили.


disaster_winter