НОВИНИ

16.12.2011 г.
Българският Червен кръст връчи годишни награди за благотворителност
Годишните награди “Почетен знак за благотворителност” са учредени от Националния съвет на Българския Червен кръст, в израз на дълбоката благодарност на организацията към институциите и хората, които подкрепят хуманитарните червенокръстки каузи и ни помагат да помагаме на нуждаещите се.
Благодарение на съпричастността на нашите дарители и на доброто сътрудничество с партньорите през 2011 г. заедно успяхме да помогнем на хиляди нуждаещи се български граждани в неравностойно положение.
На тържествена церемония Председателят на БЧК Христо Григоров връчи годишните награди на организацията „Почетен знак за благотворителност”. В категорията корпоративен партньор-дарител “Почетен знак за благотворителност” получи УниКредит Булбанк и беше приет лично от Левон Хампарцумян – главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк. В категорията институционален дарител бе наградено Министерството на вътрешните работи, представлявано от комисар Алекси Стратиев – заместник-директор на Главна дирекция “Охранителна полиция”.
Като индивидуален дарител беше отличен Александър Кашукеев, изпълнителен директор на Металснаб 96 АД.
Знеполският епископ Йоан и Протосингелът на Софийската митрополия, Ставрофорен иконом Ангел Ангелов получиха почетния знак за институционална подкрепа на Българската православна църква.