НОВИНИ

13.12.2011 г.
Финансова помощ за деца, пострадали при ПТП
По традиция Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст, предоставя за Коледа финансова помощ на деца, жертви на пътни инциденти.
Тази година средства за лечение и възстановителна терапия получават семействата на 26 деца от цялата страна.
Финансовата помощ на семействата на пострадали деца от плевенска област бяха връчени на 14 декември 2011 г. в зала “Гена Димитрова” в Плевен. По време на срещата се проведе разговор на тема “Да опазим децата на пътя!” с участието на д-р Надежда Тодоровска, зам.-генерален директор на БЧК, гл. инспектор Дундаков, началник на сектор КАТ към ОДП Плевен, Лукан Луканов, директор на секретариата на БЧК Плевен, гл.секретар на община Плевен, партньори и представители на СБА, РЗИ, Спешна помощ, Регионалния инспекторат по образование, директори на училища, журналисти. Директорът на училище «Хр. Ботев» сподели добри практики, които прилагат за безопасността на децата. Родителите на пострадалите деца благодариха за помощта и призоваха всички участници и най-вече медиите да говорят повече по темата за детския травматизъм, за да има по-малко невинни жертви на пътя.
Организаторите зарадваха децата и с коледни подаръци.
Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, от 2005 г. до сега фондът е подпомогнал 253 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.