НОВИНИ

29.11.2011 г.
БЧК връчи награди от национални конкурси
В тържествената обстановка на зала „Музейна” на БЧК официално бяха връчени наградите на три национални конкурса в чест на Европейската година на доброволческите дейности, обявени от дирекция „Организационно развитие и стратегическо планиране” през месец април т. г.
На церемонията присъстваха: д-р Валентин Пеев – зам.-председател на НС на БЧК, д-р Тенчо Тенев – председател на Етичната комисия на БЧК и председател на комисията за определяне на победителите; зам.-генералните директори на БЧК д-р Славита Джамбазова, д-р Надежда Тодоровска и Василка Каменова; директорите на секретариати на областните червенокръстки организации и директори на дирекции в Секретариата на НС на БЧК.
Награждаването бе предшествано от кратък анализ от страна на д-р Сл. Джамбазова за изпълнението на Националната програма на БЧК за отбелязване на Европейската година. Тя изтъкна изключителната активност на областните организации и атрактивността на мероприятията, с които бе представен приносът на червенокръстките доброволци за развитието на отделните общности и обществото като цяло. Отбелязано бе и успешното представяне на БЧК по време на Седмицата на доброволчеството в НДК като част от Европейския тур, организиран от Европейската комисия и Алианса на европейските доброволчески организации.
Призьорите в трите конкурса, посветени на Европейската година на доброволчеството, бяха наградени от председателя на комисията.
В конкурса „Най-добра работа в общността” бяха присъдени две първи награди (по 1 000 лв.) на: областната червенокръстка организация в Добрич и на общинската червенокръстка организация в Несебър. Почетни грамоти получиха областните организации във Враца и Кюстендил;
В конкурса „Най-добра кампания” бяха присъдени две първи награди (по 1 000 лв.) на: областните червенокръстки организации в Благоевград и Монтана. Почетни грамоти получиха областните организации в Шумен и Ямбол;
В конкурса „Най-добър филм/ клип” не бе присъдена награда в раздела „филм”, тъй като представените произведения не отговарят на критериите, посочени в регламента на конкурса. Бяха връчени две първи награди за видео клип (по 600 лв.) на: областната червенокръстка организация Бургас и на столичната червенокръстка организация. Бе присъдена и една първа награда за аудиоклип (600 лв.) на областната червенокръстка организация в Пловдив. Почетни грамоти получиха областните организации във Велико Търново и Търговище.
Качеството на всички 33 предложения от областните организации беше много добро и на всички участници комисията връчи грамоти.