НОВИНИ

05.12.2011 г.
Демонстрация на спасителни действия при тежък инцидент
Най-голямата доброволческа организация в България – Българският Червен кръст, приключи една наситена с активни действия година – Европейската година на доброволчеството.
Заключителната проява бе на 5 декември, Световния ден на доброволеца в Националния учебен център на БЧК в с. Лозен. Участниците в зимната „Академия за доброволци на БМЧК” демонстрираха реакция при сериозен инцидент – пожар, паника и пострадали в дискотека.
Пред зам.-министъра на културата Георги Стоев, главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР и представители на МОМН, партньорски организации и НПО доброволците на БМЧК направиха демонстрации за оказване на първа помощ и психо-социална подкрепа след условния инцидент.
В „Академията за доброволци на БМЧК” – зимен семестър, участваха 84 доброволци от 28-те области на страната, които преминаха петдневен курс на обучение за придобиване на знания и умения по първа долекарска помощ, първа психологична помощ и психо-социална подкрепа при кризисни ситуации.