НОВИНИ

19.11.2011 г.
Българският Червен кръст, Българската православна църква, Силви Вартан и партньори се обединяват, за да върнат стотици български деца в училище
В Деня на християнското семейство - 21 ноември 2011г. (понеделник), от 10 часа в православния храм „Света Неделя”
Със света литургия за здравето на българските деца в Деня на християнското семейство - 21 ноември 2011г. (понеделник), от 10 часа в православния храм „Света Неделя” ще започне националната кампания на БЧК „Топъл обяд в училище за нуждаещи се български деца”.
В още седем столични храма („Св. Александър Невски”, „Св. София”, „Св. Параскева”, „Св. Петка”, „Св. Георги”, „Свети Седмочисленици”, „Св. Троица”) , както и в църквите в страната доброволците на БЧК ще набират средства за програмата „Топъл обяд” в помощ на деца в неравностойно положение.
Кампанията ще продължи до 25 декември. Основната цел е да се подпомогне физическото развитие на сираци, безпризорни, деца на самотни родители, да се намали заболеваемостта им и чрез топлия обяд да се върнат тези деца в училище.
Благородната инициатива на БЧК е подкрепена от Българската православна църква, лично от патриарх Максим, от световно известната актриса и певица от български произход Силви Вартан и Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК.
Всеки може да подкрепи хуманното дело чрез SMS на номер 1255, онлайн дарение на интернет страницата на БЧК, в мобилните касички на организацията и по банков път банковата сметка е на линк >>>Топъл обяд