НОВИНИ

07.11.2011 г.
Силви Вартан ще бъде лице на кампания на БЧК в подкрепа на нуждаещи се български деца

Известната актриса и певица от български произход Силви Вартан е на посещение в централата на Българския Червен кръст.
Поводът за срещата е предстоящата национална благотворителна кампания на БЧК под надслов „Безплатен топъл обяд в училище за нуждаещите се български деца”.
Силви Вартан прие с готовност предложението на БЧК да бъде лице на кампанията, която цели да върне в училище български деца, отпадащи от учебни занятия по социални причини и направи дарение от името на асоциацията. Програмата „Топъл обяд” осигурява безплатна храна на ученици в неравностойно положение от цялата страна. През последните 7 години в училищните столове и трапезариите на БЧК са хранени 5 000 български деца, а вложените средства до момента са 597 111 лв.
Благотворителната кампанията ще започне на 21 ноември – Ден на християнското семейство, в партньорство с Българската православна църква. На срещата със Силви Вартан присъства и представител на Патриарх Максим – отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийска епархия и предстоятел на старинния столичен храм „Св. София”.
Силви Вартан е придружена от известния американски продуцент Тони Скоти, съпруг на певицата, Жан-Марк Сан – главен секретар на Асоциация „Силви Вартан за България”, Теофана Теохарова – зам.- председател на Асоциацията, както и екип на най-голямата френска телевизия TV France 2.
Асоциация „Силви Вартан за България” и БЧК си сътрудничат и партнират успешно вече 18 години в подкрепа на уязвими групи от нашето общество.
Председателят на БЧК Христо Григоров връчи на Силви Вартан почетен плакет за изключителен принос към хуманитарните дейности на БЧК.