Съвместна кампания на БЧК и Kaufland България в подкрепа на „Топъл обяд“

Клиентите на Кауфланд България дариха 20 089, 23 лева в подкрепа на Програма "Топъл обяд" на БЧК. За  13-та поредна  година  Българският Червен кръст и Kaufland България обединиха усилията си в помощ на най-нуждаещите се - децата! 

С набраните средства  ще бъде осигурена безплатна топла храна в училище през студените зимни месеци за деца в неравностойно положение. За част от тях топлият обяд е и стимул да посещават редовно учебните занятия.

От 30 септември до 17 октомври 2022 г. клиентите на веригата супермаркети имаха възможност да направят дарение в благотворителните кутии, поставени във всички магазини в страната. Най-много дарения са постъпили от клиенти  в Плевен (3 095.30 лв.), София (3 303 лв.), Видин (1 774.52 лв) и Пловдив (1 554.33). Приблизително 1 000 лв. са дарени от клиенти във Варна, Кюстендил и Благоевград.

По време на дългогодишното партньорство между БЧК и Kaufland, компанията е дарила чрез своите клиенти 463 961 лева. Програма „Топъл обяд“, която осигурява безплатна храна в училище вече 18  поредни години, до момента е върнала в класните стаи над 20 000 нуждаещи се деца от уязвими семейства.

През настоящата 2022/23 учебна година още 1 642 деца от 21 области в страната ще получават всеки учебен ден топла храна в училище, осигурена от БЧК с подкрепата на партньори, един от които е  Кауфланд България.

Българският Червен Кръст изказва своята дълбока и искрена благодарност към компанията и нейните клиенти за дългогодишната подкрепа и съпричастност.

 


За кампанията

Програмата на БЧК „Топъл обяд“ в училище отново ще бъде подкрепена от Кауфланд България преди първия учебен ден 

Топла безплатна храна, през всеки един учебен ден в студените месеци, ще получават деца в неравностойно положение по Програма „Топъл обяд“ на Българския Червен кръст. И тази година Кауфланд България, дългогодишен партньор на БЧК, подкрепя каузата, като стартира съвместна благотворителна кампания от 5 септември до 17 октомври, броени дни преди началото на новата учебна година.
Във всички хипермаркети на веригата ще бъдат поставени дарителски кутии, в които всеки клиент на „Кауфланд“ може да подкрепи инициативата. С набраните средства Българският Червен кръст ще осигури безплатна храна в училище за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. В много случаи топлият обяд се оказва водеща причина голяма част от децата активно да се включат в учебния процес.
От началото на Програма „Топъл обяд“ през 2004 г. до момента са осигурени 1 554 356 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище. Близо 20 500 деца в неравностойно положение са получавали топла храна през учебната година благодарение на набраните благотворителни средства.
Дългогодишното партньорство между Кауфланд и БЧК допринесе за набирането на 443 871 лв. по Програмата, с които са осигурени 221 935 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца в страната.
За 19-та поредна година Българският Червен кръст се обръща с призив да помогнем на повече деца да се върнат в училище като им осигурим топъл обяд. Всеки един от нас може да подкрепи каузата с SMS на номер 1255, защото 1 безплатен обяд, за 1 дете в нужда, струва само 2 лв.