БЧК и CreDirect продължават своето партньорство

На 1-ви март 2021 година, Българският Червен кръст и марката за бързи кредити CreDirect, преподписаха договора за сътрудничество  между двете страни за още една година. Подпомагането на Националния дарителски фонд в подкрепа на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия остава сред основните приоритети за финансовия бранд.
Партньорството между БЧК и CreDirect стартира още през 2018-та година, когато марката за онлайн кредити приоритизира  социалната си дейност и се включи в Националната фондонабирателна кампания “Заедно можем повече” в подкрепа на лечението и рехабилитацията на деца, пострадали при пътни инциденти. С ежемесечни дарения на суми в полза на тази кауза, CreDirect подпомагаше и призоваваше и други бизнеси да се присъединят към благородното начинание, използвайки мотото „Бъди с нас“. Удовлетворението от съвместно постигнатите резултати през изминалия период е най-добрият стимул и за двете страни, който води до продължаването на партньорските взаимоотношения.
Кампанията „Заедно можем повече“ приключи в края на 2019-та година, но Националният дарителски фонд продължава да набира средства за обезпечаване  лечението и рехабилитацията на децата целогодишно.
За съжаление, през 2020-та година, тази кауза остана на по-заден план за сметка на други инициативи и програми, организирани в подкрепа на борбата с коронавируса. От ръководството на CreDirect, обаче бе взето единодушно решение, фокусът и финансовата помощ да продължава да бъдат насочвани към проблема с детския пътен травматизъм.

Резултатите от съвместните усилия на членовете на Фонда, както и други независими дарители показват, че от основаването му през 2005-та година до момента са подпомогнати 879 деца. Броят им със сигурност ще продължава да нараства, тъй като подобна кауза не може да бъде пренебрегвана. Основна цел на Фонда, обаче, освен събиране на средства, е превенцията на пътнотранспортните инциденти, особено сред децата.