Купи и дари

Повече от седем години Българският Червен кръст и клиентите на BILLA България активно даряват хранителни продукти  за нуждаещи се хора от цялата страна в рамките на кампанията „Купи и дари“. За първите 9 месеца на годината в специалните колички на BILLА са събрани над 12 тона дълготрайни хранителни продукти, с които са  подпомогнати около 2000 българи в неравностойно положение. Мисията на кампанията е да оказва подкрепа на уязвими социални групи – семейства с ниски доходи, хора с увреждания, граждани, търсещи закрила, институции за възрастни хора и деца.
В периода 7-15 декември БЧК и BILLA България отново обединяват усилия в мащабна кампания в няколко града, чрез която инициативата „Купи и дари“ ще достигне до повече българи, които имат възможност и желание да се включат в нея. Целта е да бъде разширен обхвата на кампанията и повече нуждаещи се да получат достъп до качествена храна и продукти от първа необходимост, за да посрещнат Коледните празници по един достоен начин. В дните на кампанията, доброволци от Българския Червен кръст ще посетят част от обектите на веригата в градовете София, Русе, Пазарджик и Разград и Монтана, където ще предоставят и допълнителна информация на желаещите да се включат в инициативата.

Търговската верига е дългогодишен партньор на Българския Червен кръст и подпомага  инициативата „Купи и дари“ от 2016-та година. Със своите 158 магазина в 25 области в цялата страна, BILLA дава възможност на голяма част от населението да се включи в кампанията. Всеки клиент може да го направи, като дари хранителни продукти в специално предназначените за целта колички „Купи и дари“, разположени в магазините на веригата. Препоръчително е дарените храни да включват трайни стоки от първа необходимост, като брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви.

Общата стойност на всички дарени продукти за 2022 г. надхвърля 100 000 лв.

София

 • Билла-Хиподрума, ул. „Софийски герой“ № 4
 • Билла-Надежда, бул. „Ломско шосе“№ 171
 • Билла-Мотописта, бул. „България“ № 55
 • Билла-Люлин, бул. „Царица Йоанна“
 • МОЛ „Сердика“, бул. „Ситняково“ № 48
 • Билла, бул. "Александър Малинов"  

 Русе

 • Магазин „Билла”,  пл. „Свобода” 7
 • Магазин „Билла”,  ул. Тулча” № 19 

Пазарджик  

 • Магазин „Билла”,  ул. „Любен Боянов” № 1
 • Магазин „Билла”,  ул. Георги Бенковски” № 12  

Разград 

 • Магазин „Билла”,  ул. „Дунав ” № 40  -  на 05.12  и 07.12.2023 г.

Монтана 

 • Магазин "Билла",  ул. Кл. Охридски № 5

БЧК и БИЛА-България ЕООД стартираха през 2016г. съвместна благотворителна кампания „Купи и дари“ за подпомагане на уязвими групи: социално слаби български граждани, лица, търсещи закрила, институции за възрастни хора и деца.
Кампанията е дългосрочна и се реализира в магазините на търговската верига в цялата страна.
Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи, като закупи трайни пакетирани хранителни продукти и ги постави в специално брандираните колички в магазините.
БЧК чрез своите областни структури ще организира транспортирането и предоставянето на хранителните продукти на бенефициентите.