БЧК и INSA OIL стартират благотворителна кампания

Годишно над 500 деца стават жертви на катастрофи по пътищата у нас
 
Благотворителна инициатива за набиране на средства за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия стартират Българският Червен кръст и петролната компания INSA OIL. Целта е да бъдат набрани средства за управлявания от БЧК Национален дарителски фонд за подпомагане на децата-жертви на ПТП и техните семейства. В него партньори на БЧК са 9 държавни институции и неправителствени организации, сред които ГД „Национална полиция“ в МВР, Министерството на здравеопазването, Министерството на транспорта и съобщенията, Съюзът на българските автомобилисти, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“  и др.
Кампанията е посветена на големия християнски празник Рождество Христово и се осъществява под мотото „Ние сме с теб!, а началото поставя петролната компания, която реши да се откаже от рекламните материали и коледните подаръци, които традиционно изпраща на своите партньори по това време на годината, и да дари сумата от 100 000 лв. в полза на пострадалите деца.
Годишно над 500 деца стават жертви на катастрофи, като много от тях остават и сираци. По данни на Министерството на вътрешните работи през 2021 година при инциденти по пътищата на България са ранени 968 деца. Повечето от тях се нуждаят от продължително възстановяване и специализирани грижи, които често са непосилни за техните родители или настойници. Чрез набраните средства в Националния дарителски фонд, два пъти в годината, пострадали деца получават финансова помощ. От създаването си през 2005 г. досега, Фондът е подпомогнал 966 деца и техните семейства.
 
Българският Червен кръст и българската петролна компания призовават всички, които имат желание, да се включат в благотворителната инициатива.
 
Номерът на банковата сметката на Националния дарителски фонд за подпомагане на децата-жертви на ПТП и техните семейства е:
IBAN: BG64UNCR 7630 1077 1341 33
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
 
или онлайн дарение на сайта на БЧК тук>>>