#ЗаедноСрещуCovid19

Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса

Интервю на БНТ1 с Акад. Христо Григоров - председател на БЧК 

Телевизия Европа – интервю директора на БМЧК Деница Баръмова за дейностите на доброволците

ВИДЕОКЛИП - Канал 3

На 17 март 2020 г. Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса (НОЩ) за справяне с епидемиологичната ситуация. 

Призоваваме всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания:

•  чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

•  на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00
BIC: UNCRBGSF

• чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

!!! Дарението може да направите като изберете първо картата за плащане и после- Дарявам за: ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ

Съобразно препоръките на НОЩ и на Министерство на здравеопазването, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натуралични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

Обръщаме се към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID - 19.

 

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ВКЛЮЧВАТЕ АКТИВНО!