БЧК помага на пострадалите в Хитрино
До 10:00 часа на 16 януари 2017 г.
  • изпратени SMS-и - 1 032 252;
  • дарения по банков път и онлайн - 1 027 254 лв.;
  • общо 2 059 506 лв.


Във връзка с трагичния инцидент в с. Хитрино, Българският Червен кръст изразява своята дълбока съпричастност и изказва съболезнования към роднините и близките на загиналите и засегнатите!

За да окаже реална подкрепа на нуждаещите се, БЧК стартира Национална кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите.

КАК ДА ПОМОГНЕТЕ

чрез SMS-и на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

на банкова сметка:
Български Червен кръст
IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България
(За пострадалите в село Хитрино)

чрез on-line дарения на сайта на организацията:

  • през Epay за ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES


* с Транскарт БЧК - БЕДСТВИЯ АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / BRC – VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES]КАК ПОМАГАМЕ
Още от ранните часове на 10.12.2016 г., БЧК беше в постоянна връзка с ПБЗН (Пожарна безопасност и защита на населението), с колегите от областната организация на БЧК в гр. Шумен и с членовете на Националния оперативен щаб на БЧК. Незабавно бяха изпратени доброволци от шуменския екип за работа при бедствия аварии и кризи и младежкия авариен екип, водачи на спасителни кучета от Планинската спасителна служба и екип от психолози.

Ръководството на Шуменската организация и членове на екипите на БЧК от Шумен са в постоянна връзка с представителите на институциите. Те оказваха помощ на засегнатите в Кризисния център, заедно с доброволците от общинската организация на БЧК в с. Хитрино ежедневно помагат в пункта в с. Тимарево при набирането, превозването и разпределението на помощи - хранителни продукти, вода, хигиенни материали / миещи и почистващи препарати/и дрехи, които се предоставят на хората в нужда.

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ
В момента се сформира Обществен съвет за разпределяне на набраните от дарителската кампания средства. Той ще се председателства от г-жа Мая Манолова, омбудсман на Република България, като в него ще се включат представители на местната власт, на държавни институции и неправителствени организации, както и на медиите. Средствата от дарителската кампания ще бъдат разпределяни на базата на експертна оценка на нуждите на пострадалото население, като ще бъде предоставяна регулярна информация за набраните и изразходвани средства.

БЛАГОДАРИМ ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА И ОКАЗАНАТА ПОДКРЕПА!