Нашите каузи

 

 

Традициите на БЧК в областта на благотворителността и милосърдието му позволяват да намира най-подходящите форми на подпомагане. Една от тях е създадения през 1989 година, с Постановление №46 на Министерски съвет фонд "Милосърдие"

прочети повече >>

Можете да дарите без условия, за да помогнете там, където има най-голяма нужда. Ценим Вашето доверие в нашата преценка за най-целесъобразно оползотворяване на дарените от Вас средства. Така заедно помагаме за решаване на най-належащи хуманитарни нужди.

 

Там, където има най-голяма нужда
IBAN в BGN: BG23 UNCR 7630 1000 0302 50
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България

 


 

 

Програма „Топъл обяд” е създадена през 2004 г. и се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение

прочети повече >>

През 2005 г. по повод 1 юни – Международния ден на детето, съпричастни с проблемите на пътния травматизъм при подрастващите, няколко институции обединяват усилията си, за да помагат на пострадалите невръстни участници в пътното движение

прочети повече >>

 

 

 

#ЗаедноСрещуCovid-19

Тук може да направите дарение за Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“

SMS на 1477 на цена от 1 лв. или онлайн на посочената тук сметка 

В партньорство и координация с държавните органи, местната власт и неправителствени организации Българският Червен кръст работи активно за незабавно подпомагане на пострадали по време на бедствия, аварии и катастрофи 

прочети повече >>


 

 

Програма „Домашни грижи” стартира през 2003 г. със създаването на центрове „Домашни грижи” и има за цел предоставяане на здравни грижи и социални услуги в домовете на възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания.

прочети повече>>

Банкова сметка:
IBAN в BGN: BG80 UNCR 7630 1000 0302 91
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк

За контакти:

Христина Братанова
тел: 02/49 23 088; e-mail: h.bratanova@redcross.bg
НС на БЧК, София, бул. “Джеймс Баучер” №76


 

Наблюдавано жилище на Български Червен кръст „Шарената къща“ е създадено и функционира по проект „Социална програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции“, който се реализира с подкрепата на фондация „Велукс” и Международната Федерация на дружествата на Червения кръст/Червения полумесец.

прочети повече >>  

 


 

 

През 2008 г. като част от дългогодишния проект на Българския младежки Червен кръст “Ще ви хареса ли моето творчество?”, бе създаден специален Фонд „Творческо развитие и образователни потребности на деца и младежи със специфични нужди”.

прочети повече >>